Πολιτικό διήγημα: Τα τεκταινόμενα στον πλανήτη Κόρ

Το παρόν διήγημα είναι απολύτως φανταστικό και δεν συνδέεται με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις.

 

Πριν από πολλά χρόνια σε ένα μακρυνό Γαλαξία, βρισκόταν ο πλανήτης Κορ.

 

Μετά από χρόνια παιχνιδιών κυριαρχίας, κακοδιαχείρισης και ίντριγκων η Γαλαξιακή Ένωση βρισκόταν στο χείλος της διάλυσης και η Συνομοσπονδία δέσμια των βρώμικων παιχνιδιών του παρελθόντος. Ο πλούσιος πλανήτης Κορ αφημένος στην τύχη του άρχισε να πνίγεται στo τοξικό απόβλητo της κύριας βιομηχανίας του, το vasurium. Οι Κόριοι συνηθισμένοι πλέον στην διαφθορά, στην αδιαφάνεια και στην εγκατάλειψη περίμεναν στωικά έναν ex machina σωτήρα.

Κεφάλαιο 1ο: Sara Lee (Σάρα Λή)

 

Το αρχοντικό ήταν παλιό και διατηρούσε την αίγλη της οικογένειας Lee. Οι κιτρινωπές απογευματινές ανταύγειες από τους τοίχους της αιώνιας πόλης του Κορ διαπερνούσαν τις κουρτίνες, φώτιζαν το σαλόνι  και διαπλεκόνταν με το αλλόκοτο χωρίς αρμονία, σύνθεση και νόημα παίξιμο ενός βιολιού στο διπλανό δωμάτιο. Η Sara, ορθή δίπλα σε ένα παράθυρο, τραβούσε με ένα δάκτυλο το μανίκι της ρόμπας της για να διαπιστώσει το πόσο είχε ξεχειλώσει. Ανία… Η ρόμπα ήταν παλιά, θύμιζε όμως την εποχή της επιτυχημένης καγκελαρίας της Sara Lee στο Συμβούλιο του πλανήτη Κορ. Οι πολίτες θυμούνται ακόμη την χρυσή εκείνη εποχή και τίμησαν αργότερα την δραστήρια και ευγενή Sara εκλέγοντάς την ως μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου της Επταπλανητικής Ομοσπονδίας και αυτό όμως το Συμβούλιο όμως η Σάρα εγκατέλειψε πλέον.

 

Αυτή η πόλη, σκέφτηκε, πόσοι άνθρωποι, πόσες γενιές έχουν περάσει από τους δρόμους της. Πόσοι κατακτητές προσπάθησαν να την κυριεύσουν, πόσοι νέοι πέθαναν υπερασπιζόμενοι την, πόσες θυσίες! Πόσα έχει αυτή η πόλη προσφέρει… Και σήμερα…. και σήμερα; διερωτήθηκε καθώς η μυρωδιά του vasurium την επανέφερε στο παρόν. Πάνε τόσα χρόνια από την καγκελαρία, από τα ώριμα χρόνια μου, συλλογίστηκε καθώς έπινε μία γουλιά μποράτσο. Όμως τι είναι ο χρόνος; Είναι μόνο μία διάσταση σε ένα πολυδιάστατο Σύμπαν, μπορεί ο χρόνος να ακυρώσει τη θέληση; Η θέληση είναι ενέργεια, η θέληση είναι το Σύμπαν το ίδιο, η θέληση διαμορφώνει την αντίληψη, η θέληση δημιουργεί πραγματικότητα. Η Sara συμπλήρωσε μποράτσο στο ποτήρι, το περιέστρεψε και κοιτώντας την δίνη του ποτού συλλογίστηκε, οι εκλογές για Καγκελάριο είναι σύντομα, πως όμως να εμπλακώ μετά από τόσα χρόνια; Τι θέλει η ηλικιωμένη, θα αναρωτηθούν, έκλεισε ο κύκλος της, ας αφήσει κάποιο νεότερο να αναλάβει και εδώ που τα λέμε δεν θα έχουν και άδικο. Ποιός θα με στηρίξει; Τι θα ζητήσει για να με στηρίξει; ΩΩΩ, αναφώνησε, αυτό το διάβασμα βιολιού του έγγονά μου με βούρλισε. Εξασκείται παίζοντας ακανόνιστες νότες, ανώμαλα ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας μουσικές σκάλες. Όμως το φριχτό άκουσμα της άσκησης αποτελεί προϋπόθεση για τη θεϊκή μελωδία που το βιολί του θα γεννήσει αύριο. Η ομορφιά για να γεννηθεί περνάει μέσα από την ασχήμια. Ίσως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

 

Το άστρο της ημέρας έδυε, το δωμάτιο σκοτείνιασε . Η Sara, μια σκιά πλέον, απομακρύνθηκε από το παράθυρο, προχώρησε προς την πόρτα του σαλονιού και πέρασε στο σκοτάδι του δαιδαλώδους αρχοντικού.


 

 

Κεφάλαιο 2ο: Dark Trader (Ντάρκ Τρέϊντερ)

 

Η αίθουσα συναντήσεων ήταν αρκετά σκοτεινή και λιτή. Το μαύρο μάρμαρο κυριαρχούσε με μερικά μόνο σχέδια λευκού να έχουν τοποθετηθεί περισσότερο για να οριοθετούν το χώρο, παρά για διακόσμηση. Ο Ορντινάτσας περίμενε αρκετή ώρα βαριανασαίνοντας μέχρι να του γίνει αντιληπτή η μορφή του Dark Trader, μαύρη και αυτή, ένα με το χώρο. Τώρα ήρθε; συλλογίστηκε ξαφνιασμένος ο Ορντινάτσας, ή είναι ώρα εδώ;

 

-Χαιρετώ, σκοτεινέ ιππότη, είπε. Λυπάμαι, είμαι κομιστής δυσάρεστων νέων…  

-Όπως; ... ακούστηκε επιτακτική η φωνή του Dark Trader.

-Ο Καλ Καλ, ιππότη μου

-Ο Καλ Καλ! Τον διέκοψε ο Dark Trader

-Μάλιστα, ο Καλ Καλ ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την Καγκελαρία του Κορ.

-Αυτός! Τι θέλει αυτός;

-Ήταν γνωστό ιππότη μου ότι ο Καλ Καλ ενδιαφέρεται μόνο για την Υπερκαγκελαρία της  Επταπλανητικής Ομοσπονδίας, με όνειρο την αυτονόμηση της.

-Γιατί μπλέκει τώρα στα πόδια μας;

-Μερικοί λένε επειδή δεν έχει χρήματα να ταξιδεύει προεκλογικά στους άλλους πλανήτες, ο ίδιος λέει ότι θέλει να ξεβρωμίσει τον Κορ. Είναι και κάτι άλλο ιππότη μου… Ο Καλ Καλ έριξε έναν ιό στο δίκτυο πληροφόρησης μας, το info++, έσπασε την ασπίδα προστασίας και όλο το υπόγειο δίκτυο δολοπλοκιών μας εκτέθηκε.   

 

Γρρρρ βρυχήθηκε ο Dark Trader.

 

-Είχαμε την Καγκελαρία σίγουρη για την σκοτεινοτητα σου ιππότη μου, τι κάνουμε τώρα;

Μία μακρά σιγή επικράτησε.

-Μήπως, να τον εξαγοράσουμε και αυτόν; Συμπλήρωσε ο Ορντινάτσας.

-Χα χα χα, ξέσπασε ο ιππότης, αυτός είναι ιδεολόγος και ηλίθιος, βάζει τις “αξίες” πάνω από την τσέπη του. Αξίες, ποιες αξίες, υπάρχουν αξίες; Το αίμα ρέει στους γαλαξίες άφθονο για χρόνια, μάχες πόλεμοι, θάνατος. Γιατί όλα αυτά; Γιατί το πραγματικό αίμα, αυτό που ενώνει και κινεί τους πάντες, η κινητήρια δύναμη, ο συνδετικός ιστός είναι το χρήμα, σήμερα το Γκαλάκτικο, αύριο κάτι άλλο. Εάν ελέγχεις τη ροή του χρήματος ελέγχεις τα πάντα, αποκτάς ισχύ και περισσότερο έλεγχο του χρήματος. Αυτή είναι η αξία. Νομίζεις ότι όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που ψηφίζουν, που θα μας ψηφίσουν αύριο, καταλαβαίνουν τίποτα; Έχουν οι ίδιοι “αξιες“; Δώστους την ευκαιρία και θα δεις πως θα κατασπαραξει ο ένας τον άλλο. Δημοκρατία!...Χα χα χα, Δημοκρατία σημαίνει εξαγοράζεις τους έξυπνους και πείθεις τους ηλίθιους, την πλειοψηφία δηλαδή, ότι είσαι ο σωτήρας τους. Ο Καλ Καλ πιστεύει ότι θα τους σώσει, έξυπνους και ηλίθιους. Ιδεολόγος… Τους ιδεολόγους να φοβάσαι, είναι και αυτοί μια μορφή ηλιθίων. Ο συγκεκριμένος είναι και βουρλισμένος, τους βουρλισμένους να τους φοβάσαι ακόμη περισσότερο, δεν σταματάνε, δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Τον Καλ Καλ θα τον φάμε, όχι εμείς, θα βάλουμε την παλιά κλίκα του μπροστά, τους “φίλους” από τα γεννοφάσκια του. Αυτοί του φάγανε και την Υπερκαγκελαρια της Επταπλανητικής Ομοσπονδίας όπως θυμάσαι, τον περιποιήθηκε τότε ο έρωτας της ζωής του, χα χα χα χα. Αυτοί οι γερόντοι, που αλλάξανε το όνομα τους, οι Αλλοιώτικοι, είναι πιο σκοτεινοί και από τη σκοτεινότητα μου, αλλά είναι και ηλίθιοι, δες τους, ένας ένας καταλήγουν στα Τάρταρα. Έχω κάτι στο μυαλό μου Ορντινάτσα, όταν τελειώσω τους σχεδιασμούς μου, θα σου δώσω την εντολή εκτέλεσης. Όσο για το info++, οι πολίτες έχουν μνήμη κότας και θα το ξεχάσουν σύντομα, είναι όμως και τόσο συνηθισμένοι στις δολοπλοκίες που τίποτα δεν τους αγγίζει πλέον.

Συνεχίζεται...

 

Σημείωση: Μετά από πλειάδα χρόνων στον μακρυνό πλανήτη Γή παρουσιάστηκε ως καταστροφέας των διαβολικών δυνάμεων η Ινδουιστική θεά Κάλι.

  • LinkedIn Social Icon
  • facebook-square

© 2023 by MY PORTFOLIO. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now